Emeli Jeremias - recensioner

Lira om Lummer 2013
"Många intressanta spår såsom atmosfäriska Vargtimmen, jazziga Murar och Norderport, den dubbelbottnade, lite melankoliska (och provocerande) Knacka inte på. På den medryckande Enkelriktad stad sjunger Emeli duett med Ola Sandström. Titelspåret Lummer. stillsamt medryckande den med.

Det här är en skiva som ska lyssnas med eftertanke då texterna är centrala. " Läs hela här:

Dan Backman, SvD 26/5 2011 (Där berg kysser berg)
Det har inte precis slagits på stora trumman för Emeli Jeremias fina debut. Det är synd, för det här är ett mycket bra album i en svenskt lågmäld och eftertänksam vispoptradition. Den mångkunniga och rutinerade Jeremias, klassiskt utbildad cellist, har på ett för det mesta helgjutet sätt kombinerat poetiskt mångtydiga texter med ett kongenialt eklektiskt tonspråk som i sparsmakade arrangemang rör sig mellan pop, jazz och visa. Bland de sånger som pockar på uppmärksamhet urskiljer sig särskilt titelspåret med ett munspel som glider över den akustiska gitarren, kontrabasen och känsligt framsjungna absurda rader om en tillvaro där ”korna går lösa men bankerna styr”. Laura Nyro-vibbarna i Utanför ditt fönster måste också applåderas.

Lira nr 5 2012, Ulla Winblad
"...Slutligen, även om detta mest är Pierre Ströms skiva, så har han valt att vara jämlik med sin medmusikant på cello, Emeli Jeremias, så detta är enligt konvolutet lika mycket hennes skiva och med så njutbart cellospel är ju det ganska självklart. Dessutom avslutar hon med skönsång på den mycket vackra och inte alls uttjatade episteln om Ulla Winblad vid Fiskartorpet..."